AGENDA II TKT BGU, Siedlce 19.10.2023 r.

10.00 POWITANIE i rozpoczęcie.
J. Szumigaj-Tarnowska, N. Sakson, Ł Jasiński, C. Zalewski, W. Hreczuch.

  • 10.10. "Sytuacja w polskiej i światowej branży grzybów uprawnych. Europejska kampania marketingowa grzybów uprawnych współfinansowana przez Unię Europejską."
    Maciej Spychał, Sekretarz SBGU.
    PANEL I. UPRAWA PIECZAREK BEZ PESTYCYDÓW
  • 10.30. Warunki niezbędne do osiągnięcia sukcesu w uprawie pieczarki bez pestycydów.
    N. Sakson. Niezależny ekspert merytoryczny BGU.

  • 10.50. Wpływ warunków uprawy na powstawanie i wzrost strat chorobowych w uprawie pieczarki, w tym: skutki wycofania prochlorazu z uprawy pieczarki, infekcja i sposoby rozprzestrzeniania się suchej zgnilizny w trakcie uprawy i zbioru.
    N. Sakson. Niezależny ekspert merytoryczny BGU.

  • 11.10. Ocena skuteczności matrafenonu w porównaniu do prochlorazu w zwalczaniu suchej zgnilizny.
    J. Szumigaj-Tarnowska Tarnowska. Instytut Ogrodnictwa-Państwowy Instytut Badawczy w Skierniewicach


  • 11.30. Exxcalibur - grzybnia przyszłości.
    Ł. Jasiński. AMYCEL.

  • 11.50. Aktualny poziom zagrożeń upraw pieczarki suchą zgnilizną. R. Grzesiewicz, niezależny ekspert merytoryczny BGU.

  • 12.10. Nowe procedury monitoringu i utrzymania higieny w cyklu uprawy pieczarki na bazie ditlenku chloru. FILM. W. Hreczuch, D. Siejak, MEXEO.

  • 12.30.-13.00. PRZERWA KAWOWA.
    PANEL II. NAJNOWSZE PROPOZYCJE TECHNICZNE I ORGANIZACYJNE DLA PIECZARKARSTWA
  • 13.00. Nowe środki chemiczne na bazie ditlenku chloru i urządzenia dozujące do dezynfekcji w uprawie pieczarek – praktyka stosowania.
    Daniel Siejak, MEXEO.

  • 13.20. Praca zespołowa w oparciu o coaching jako narzędzie retencji pracowników;
    Katarzyna Kiejrys-Oknińska. AMYCEL.

  • 13.40. Stacja kontroli klimatu
    Cezary Zalewski, ATMO-CONTROL.

  • 14.00. Notatki szkolenia ze zbioru pieczarek w Polsce oraz inne możliwości oferowane przez Agencję Informacyjną UMDIS.
    Inna Ustylovska, Dyrektor ds. Public relations, UMDIS.

  • 14.30 Dyskusja i uwagi końcowe oraz podsumowanie.
    N. Sakson, niezależny ekspert merytoryczny BGU.

  • 15.00 PODZIĘKOWANIE i zakończenie. W. Hreczuch, MEXEO

  • 15.15 - 18.00. OBIAD KONFERENCYJNY Z POCZĘSTUNKIEM.
    • FORMULARZ ZGŁOSZENIOWY UDZIAŁU W:

      II Technicznej Konferencji Tematycznej
      Branży Grzybów UprawnychUPRAWA PIECZAREK BEZ PROCHLORAZU
      Najnowsze propozycje techniczne
      i organizacyjne dla pieczarkarstwa

      19.10.2023 r. godz. 10:00 – 18:00
      Zajazd Chodowiak, ul. Nowowiejska 1, 08-110 Siedlce


      NAZWA FIRMY (dane do faktury)






      DANE UCZESTNIKÓW

      1. Imię i Nazwisko
      Stanowisko

      2. Imię i Nazwisko
      Stanowisko

      3. Imię i Nazwisko
      Stanowisko


      Koszt udziału w Konferencji wynosi 200,00 zł netto/246,00 zł brutto od osoby.


      Wpłaty należy dokonać za pośrednictwem strony internetowej oraz linka podanego poniżej

      LINKI DO PŁATNOŚCI



      Po zaksięgowaniu wpłaty faktura zostanie przesłana w formie elektronicznej. Gdyby chcieli Państwo zgłosić więcej niż 3 osoby prosimy ponownie wypełnić formularz oraz dokonać dodatkowej wpłaty.


      UWAGA! Ilość miejsc jest ograniczona i decyduje kolejność zgłoszeń


      Dodatkowych informacji udziela: Malwina Siejak tel.: 602443142.


      Zgłoszenie na Konferencję jest równoznaczne z wyrażeniem zgody na przetwarzanie danych osobowych i wizerunku niezbędnych do przeprowadzenia Konferencji. Osoba rejestrująca się, przyjmuje do wiadomości, że w każdej chwili może skorzystać z prawa do zapomnienia, zgłaszając taką wolę poprzez wysłanie wiadomości na adres: malwina.siejak@mexeo.pl