J. Szumigaj-Tarnowska, N. Sakson, Ł Jasiński, C. Zalewski, W. Hreczuch.
10.10. "Sytuacja w polskiej i światowej branży grzybów uprawnych. Europejska kampania marketingowa grzybów uprawnych współfinansowana przez Unię Europejską."
Maciej Spychał, Sekretarz SBGU.
PANEL I. UPRAWA PIECZAREK BEZ PESTYCYDÓW
10.30. Warunki niezbędne do osiągnięcia sukcesu w uprawie pieczarki bez pestycydów.
N. Sakson. Niezależny ekspert merytoryczny BGU.
10.50. Wpływ warunków uprawy na powstawanie i wzrost strat chorobowych w uprawie pieczarki, w tym: skutki wycofania prochlorazu z uprawy pieczarki, infekcja i sposoby rozprzestrzeniania się suchej zgnilizny w trakcie uprawy i zbioru.
N. Sakson. Niezależny ekspert merytoryczny BGU.
11.10. Ocena skuteczności matrafenonu w porównaniu do prochlorazu w zwalczaniu suchej zgnilizny.
J. Szumigaj-Tarnowska Tarnowska. Instytut Ogrodnictwa-Państwowy Instytut Badawczy w Skierniewicach
11.30. Exxcalibur - grzybnia przyszłości.
Ł. Jasiński. AMYCEL.
11.50. Aktualny poziom zagrożeń upraw pieczarki suchą zgnilizną.
R. Grzesiewicz, niezależny ekspert merytoryczny BGU.
12.10. Nowe procedury monitoringu i utrzymania higieny w cyklu uprawy pieczarki na bazie ditlenku chloru. FILM.
W. Hreczuch, D. Siejak, MEXEO.
12.30.-13.00. PRZERWA KAWOWA.
PANEL II. NAJNOWSZE PROPOZYCJE TECHNICZNE I ORGANIZACYJNE DLA PIECZARKARSTWA
13.00. Nowe środki chemiczne na bazie ditlenku chloru i urządzenia dozujące do dezynfekcji w uprawie pieczarek – praktyka stosowania.
Daniel Siejak, MEXEO.
13.20. Praca zespołowa w oparciu o coaching jako narzędzie retencji pracowników;
Katarzyna Kiejrys-Oknińska. AMYCEL.
13.40. Stacja kontroli klimatu
Cezary Zalewski, ATMO-CONTROL.
14.00. Notatki szkolenia ze zbioru pieczarek w Polsce oraz inne możliwości oferowane przez Agencję Informacyjną UMDIS.
Inna Ustylovska, Dyrektor ds. Public relations, UMDIS.
14.30 Dyskusja i uwagi końcowe oraz podsumowanie.
N. Sakson, niezależny ekspert merytoryczny BGU.
15.00 PODZIĘKOWANIE i zakończenie.
W. Hreczuch, MEXEO
15.15 - 18.00. OBIAD KONFERENCYJNY Z POCZĘSTUNKIEM.
Używamy plików cookies w celu optymalizacji naszej witryny i naszych serwisów.
Funkcjonalne
Zawsze aktywne
Przechowywanie lub dostęp do danych technicznych jest ściśle konieczny do uzasadnionego celu umożliwienia korzystania z konkretnej usługi wyraźnie żądanej przez subskrybenta lub użytkownika, lub wyłącznie w celu przeprowadzenia transmisji komunikatu przez sieć łączności elektronicznej.
Preferencje
Przechowywanie lub dostęp techniczny jest niezbędny do uzasadnionego celu przechowywania preferencji, o które nie prosi subskrybent lub użytkownik.
Statystyka
Przechowywanie techniczne lub dostęp, który jest używany wyłącznie do celów statystycznych.Przechowywanie techniczne lub dostęp, który jest używany wyłącznie do anonimowych celów statystycznych. Bez wezwania do sądu, dobrowolnego podporządkowania się dostawcy usług internetowych lub dodatkowych zapisów od strony trzeciej, informacje przechowywane lub pobierane wyłącznie w tym celu zwykle nie mogą być wykorzystywane do identyfikacji użytkownika.
Marketing
Przechowywanie lub dostęp techniczny jest wymagany do tworzenia profili użytkowników w celu wysyłania reklam lub śledzenia użytkownika na stronie internetowej lub na kilku stronach internetowych w podobnych celach marketingowych.